

Bu durum insanların günlük hayattaki davranışlarının önüne engeller koyan bir olaydır. Kimi zaman baş ağrısının sebebi pek anlaşılamazken, kimi zamanda tehlikeli bir durumun habercisi olarak oluşur.
Çoğu baş ağrısı herhangi bir sağlık sorunu meydana getirmese de uzmanların görüşüne göre uzun süreli ve sürekli devam eden baş ağrılarının bir uzman hekim tarafından kontrol edilmesi gerektiği söyleniyor. Bu durumda baş ağrılarının şiddetine ve devam süresine göre mutlaka tedavi amaçlı olarak hastaneye başvurulmalıdır. Baş ağrısı ne zaman ciddiye alınmalı diye merak içinde olan ve bu konuda yeterince bilgiye sahip olmayan insanlar oldukça fazla sayıdadır.
İnsanların günlük hayatının bir parçası haline gelen ve hayatlarının çoğu anını kötü geçirmelerine yol açan baş ağrısı birçok hastalığın habercisi olabilir. Bazı insanlarda migren sebebiyle şiddetli ağrı şeklinde gösterebilir ve mide bulantısına da yol açar. Diğer bir nedeni ise kafanın ıslak kalmasıyla meydana gelen sinüzit ağrısıdır. Bu hastalıklardan meydana gelen baş ağrısı belli süre sonra geçecektir. Fakat beyin tümörü, sinir sisteminde oluşan bozukluk, beyin damarlarının zarar görmesi ve darbeye bağlı baş ağrısı durumlarında mutlaka tedavi için hastaneye gidilmelidir.
İnsanların baş ağrısı esnasında en çok tercih ettiği ağrı kesici ilaçlar oluyor. Bu ilaçları fazla tüketmemek gerektiğini uzmanlar dile getiriyor. Eğer migren ağrısı var ise veya sinüzit durumuna bağlı ağrı meydana gelmiş ise uzman bir hekimden temin edilecek ağrı kesiciler kullanılabilir. Fakat insanların kendi başına aldığı ağrı kesicileri tüketmesi son derece tehlikelidir.
Baş ağrısının en tehlikeli olduğu durum beyin kanamasıdır. Beyin kanaması geçiren bir insanın çok ani bir müdahale ile tedavi görmesi gerekir. Özellikle bilinç kaybı, çift görme, mide bulantısı, kusma ve düzensiz konuşma gibi belirtiler baş ağrısı ile birleşmiş ise acilen tam donanımlı bir hastaneye müracaat etmek gerekir. Beyin kanamaları her an gerçekleşebileceğinden baş ağrıları bu yüzden ciddiye alınmalıdır.
Paylaş