Beyin Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Biliyorsunuz ki günümüzde teknolojik gelişmeler ile birlikte sağlık alanında da büyük atılımlar gerçekleştirildi.

Doktorlar için oldukça zorlayıcı, hastalar için ise bir o kadar riskli görünen ameliyatlar ile ilgili yeni teknolojik gelişmeler ile farklı birçok çözüm yolu üretildi. Bu ameliyatlardan birisi de her hastanın korktuğu beyin ameliyatlarıdır. Peki günümüzdeki büyük teknolojik hamleler sonrasında beyin ameliyatları nasıl yapılır? Beyin ameliyatlarında riskli bir durum var mıdır? Hastaların bu gibi kritik ameliyatlardan korkmaları gerekir mi?

Beyin Ameliyatı Öncesinde Kendinizi Psikolojik Olarak Germemelisiniz!

Yukarıda da değinmiş olduğumuz gibi eski dönemlerde oldukça riskli görülen birçok ameliyat günümüzde hızlıca gerçekleştirilmektedir. Beyin cerrahisi alanında da tıptaki ilerlemeler ile birlikte ve tabi bunlara ek olarak teknolojik gelişmeler de işin içine girdiğinde eski dönemlerdeki o korkutucu algının artık yıkıldığını söyleyebiliriz.

Bu süreçte hastanın ve hasta yakınlarının pozitif bir enerji içerisinde olmaları çok önemlidir. Risk her zaman bulunmaktadır. En küçük ameliyatlarda bile risk oranı göze almak gerekmektedir. Bu sebeple hastanın ve hasta yakınlarının beyin ameliyatını ekstra büyütmemeleri psikolojik anlamda çok önemlidir. Hasta bu durumdan ne kadar az etkilenebilirse süreç sonrasında kendisini o kadar hızlı toparlayabilecektir.

Beyin Ameliyatı Süreci

Beyin ameliyatları yapılacak olan cerrahi müdahalenin durumuna göre süre olarak değişiklik göstermektedir. Ameliyatlar genellikle 5 ila 15 saat arası sürmektedir. Bu önemli ameliyatları yalnızca beyin cerrahisi alanındaki uzman hekimler gerçekleştirmektedir. Beyinde yaşanan hasara göre müdahalelerin şekilleri de değişmekte ve çeşitlenmektedir.

Ameliyat öncesinde hastanın problemi ile ilgili uzman hekimler bir rapor oluşturmaktadırlar. Yapılacak olan uygulamalar, herhangi bir komplikasyonda gerçekleştirilebilecek müdahaleler tartışılmakta ve hastaya en az derecede zarar verecek yol için bir plan oluşturulmaktadır.

Tüm bu süreçler hasta ve hasta yakınları ile de paylaşılmaktadır. Eğer böyle bir ameliyata girecekseniz doktorunuza güvenmeli, çok fazla stres yapmamaya çalışmalı ve sürekli ameliyata odaklanmamalısınız. Bu süreci zorlaştıracak olan her türlü durumdan kaçınmalısınız.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ağustos 2019Yayınlanma Tarihi:05 Mart 2019