Bilinçli Üniversiteli olmak ister misiniz?

Prof. Dr. Nevzat Tarhan üniversiteye hazırlanan aday öğrencilere “Bilinçli Üniversiteli Olmak” konferansı verdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan üniversiteye hazırlanan aday öğrencilerle buluşmalarını sürdürüyor. Tarhan bu kapsamda Kağıthane ilçesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir araya geldi.

“Bilinçli Üniversiteli Olmak” başlıklı sunumunda Tarhan adaylara önemli tavsiyelerde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geleneksel Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri” programı kapsamında aday öğrencilerle buluştu.

Tarhan ve beraberindekiler ilk olarak kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Tarhan, daha sonra Kağıthane ilçesinde eğitim gören, üniversite sınavına hazırlanan 12’inci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığında yapılan konferansa yaklaşık 750 öğrenci katıldı.

“YAŞAMDA İKİ ÖNEMLİ TASARRUF EŞ VE MESLEK SEÇİMİ”

“Bilinçli Üniversiteli Olmak” başlıklı konferansta Tarhan ilk olarak kişinin hayatında iki önemli tasarruf olduğunu; bunun ilkinin eş, diğerinin ise meslek seçimi olduğunu hatırlattı.

Üniversite döneminin yaşamın önemli evrelerinden olduğunun altını çizen Tarhan o nedenle tercih döneminde meslek ve üniversite seçiminin çok titiz yapılması gerektiğinin altını çizdi. Tarhan adaylara önemli uyarılarda bulundu.

“ÜNİVERSİTEDEN NE ANLADIĞIMIZ ÖNEMLİ”

“Uçurtmayı uçuranın rüzgâr değil rüzgâra karşı uçurtmanın aldığı pozisyondur. Üniversiteli olmak da böyle bir şey. Kişinin üniversite için yaptığı çalışmadan öte üniversiteden ne anladığı, onu nasıl konumlandırdığı önemlidir.

 Üniversite bir kültürdür. Meslek sahibi olmak değil, hayatı öğrenmektir. Yaşam felsefesi, iyi insanı olmak demektir. Bu dönemde sosyal medya da önemli. Arkadaşlarımızın önemli kısmı burada vakit geçiriyor.

‘SOSYAL MEDYADA BİR RÜZGÂRDIR. ONA KARŞI DOĞRU POZİSYON ALMAK GEREKİYOR.’

Gençliğin, kendi kimliğini arayıp bulma dönemi olduğunu ifade eden Tarhan, kişinin bu dönemde yaşam becerisi kazanması, işbirliğini öğrenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gençlerin ego idealinin olması gerektiğini de belirten Tarhan, sadece başarı değil mutlu ve erdemli olmak da gerektiğini söyledi. Tarhan şu değerlendirmelerde bulundu.

‘İŞBİRLİĞİ’ MUTLULUĞUN SİHİRLİ KELİMESİ

“Ergenlik döneminde tutarsızlıklar, uygunsuz davranışlar olabiliyor. Duyguları serbest bırakmak yerine duygulara rehberlik etmek gerekiyor. Hedef doğru belirlendiğinde başarı da doğal akışında gelecektir.

Kişi kendi kendinin lideri olabilirse hedefe yönelebilir. Harcayarak, tüketerek değil, paylaşarak mutlu olmayı öğrenmek gerekiyor. İşbirliği, mutluluğun sihirli kelimesi, ihmal etmemeli.”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, Tarhan’a plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

        


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Mart 2018Yayınlanma Tarihi:29 Mart 2018