

Sakin olun. Onu rahat ettirin ve Onu güvende tutun. Bunları yaptığınızda nöbet bir süre sonra sizin için doğal bir süreç olacak.
İlk başta zor olabilir, ama ne beklediğinizi öğrenince kolaylaşır. Sakin kalmak, açıkça düşünmenizi sağlar ve tutumunuzun etrafınıza da yayıldığını görürsünüz. Çocuğunuz ve etrafınızdaki herkes ipuçlarını sizden alacak. Bu yüzden nazikçe konuşun ve bolca güvence verin.
Nöbetler korkutucu olabilir, bu yüzden sadece orada olmak önemlidir. Aynı zamanda nöbet sırasında yaralanmayı önlemeye yardımcı olacak ve sonrasında rahatlamasını sağlayabileceksiniz. Ayrıca, nöbetin nasıl yürüdüğünü görmek ve bu ayrıntıları çocuğunuzun doktoruyla paylaşmanız önemli olacaktır.
Sıcak nesnelere, keskin kenarlı mobilyalara ve çocuğunuzun takılıp düşebileceği herhangi bir tehlikeye yol açmayın. Eğer etrafta dolaşırsa, onu merdivenlerden, trafikten veya zararlı başka herhangi bir şeyden uzaklaştırmak için onu engellemek hareket etmeniz gerekebilir.
Mümkünse, çocuğunuzu oturmak için güvenli bir yere yönlendirin, ancak zorlamayın. Eğer gözlük takıyorsa, çıkarın. Çocuğunuz yerde ise, ağzını aşağı bakacak şekilde yan tarafında tutmaya çalışın. Böylece nefes alması kolaylaşır ve tükürükte boğulması engellenir.
Nöbetin ne kadar sürdüğü ve çocuğunuzun normale dönmesinin ne kadar sürdüğü, doktorun sahip olması gereken iyi bir bilgidir. Ayrıca, 5 dakikadan fazla süren bir nöbet acil bir durumdur. Doktorunuz size bu vakalarda tedavi için ilaç sağlıyorsa, bu bilgileri kullanmanız gerekir.
Nöbet geçirdikten sonra, herhangi bir çocuğun istediği son şey, endişeli yüzlerin bir araya gelmesidir. Bir şeyleri kontrol altında tuttuğunuzda, insanlardan sakin bir şekilde yapmasını isteyin. Ardından çocuğunuza neler olduğunu bildirin. Basit tutun. Ona iyi olduğunu, ve sizin onun yanında ve güvende olduğunu söyleyin.
Çocuğunuz ilk kez nöbet geçirmeye başladığında, olanlar hakkında olabildiğince fazla bilgi verin. Eğer yapabiliyorsanız, bir video çekmek doktorunuza da yardımcı olabilir. Günü, saati, nöbetin uzunluğu ve öncesinde, sırasında ve sonrasında olanları unutmayın. Semptomlar konusunda spesifik olmaya çalışın. Belki çocuğun kafasının yana döndüğünü fark edebilirsiniz. Herhangi bir seğirme veya sarsıntı görürseniz, vücudun hangi tarafında olduğunu yazın.
Çocuğunuzun ağzına bir şey vermeyin
Bağırmayın ya da panik yapmayın
Çocuğunuzu bağlamaya ya da hareket ettirmeye çalışmayın
WEBMD
Paylaş