

Hastanemiz Nöroloji Birimi bünyesinde genel nöroloji polikliniği hizmeti verildiği gibi özelleşmiş Demans Polikliniği, Parkinson ve Hareket Bozuklukları Polikliniği, Başağrısı, Kas ve Periferik Sinir Hastalıkları Polikliniği de konularında uzman hekimlerce yapılmaktadır.
Her türlü nörolojik hastanın yatabildiği yataklı servis ve yoğun bakım ünitesi mevcuttur. Akut dönem hastalar dışında rehabilitasyon ihtiyacı olan nörolojik hastalar da açık servise kabul edilmektedir. Nöroloji birimi ile ilgili laboratuvarlardan Nörofizyoloji laboratuvarında EMG, uyandırılmış potansiyeller ve EEG incelemeleri yapılmaktadır.
Nöropsikoloji laboratuvarında ise deneyimli nöropsikologlar tarafından standart ve bilgisayarlı nöropsikolojik testler yapılıp yorumlanmaktadır.
Baş ağrıları, çok çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan önemli bir rahatsızlık grubudur. Baş ağrılarında doğru ve etkili ayırıcı tanı çok önemlidir. Baş ağrılarının türleri vardır. En sık biçimde karşımıza çıkan “migren türü baş ağrıları” ve “gerilim tipi baş ağrısı” dır. Bunlar dışında “kafa içinde yer alan tümör, kist, damarsal anormalliklere bağlı baş ağrıları” da vardır.
Epilepsi normal nörolojik işlevleri bozan tekrarlayıcı nöbetlerin görüldüğü bir dizi bozukluğa verilen genel bir isimdir. Epilepsi nöbetleri ise beyindeki bir grup sinir hücresinin aynı anda aktifleşip elektriksel bir boşalma oluşturmasıyla ortaya çıkar. Bu sinir hücre gruplarının beyinde bulundukları yere göre farklı belirtiler oluşturabilir.
Alzheimer (alzaymer okunur) hastalığı, zihinsel işlevlerde bozulmaya yol açan, ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Bu hastalıkta hafıza, konuşma, yön bulma, insanları tanıma gibi konularda sorunlar yaşanır, günlük işler yerine getirilemez ve davranış bozuklukları görülebilir. Alzheimer hastalığı, halk arasında genel olarak “bunama” diye adlandırılan durumun en sık rastlanan nedenidir. Hastalığın erken tanısında beyin işlevlerinin periyodik kontrolü önemlidir. Periyodik kontroller içine bellek, beceri, dikkat ve oryantasyon gibi beyin işlevlerinin testleri, ruhsal muayene ve depresyon testi girer.
Kas ve Sinir Hastalıkları kuvvetimizi sağlayan organlarla ilgilidir. Bu organlar omurilik, omurilikten çıkan sinirler ve bu sinirlerin beslediği kaslardır. Esas olarak kasın hastalığı olabildiği gibi, bu kasları kontrol eden sinirlerin omurilikteki başlangıç noktaları veya kasla karşılaşma noktaları da olabilmektedir. Hastalığın kaynaklandığı yerleşime göre de bulgular değişiklik gösterebilir. Hepsinde ortak olan bulgu kuvvetsizliktir.
Sinir hastalığı denildiğinde ise ruhsal yakınmalar kastedilmemektedir. Kasları kontrol eden güç (motor) sinirlerinin daha çok uç kısımlarından yani el ve ayak parmaklarından başlayıp yukarı doğru çıkabilen güçsüzlükten bahsedilmektedir. Buna ilaveten çorap eldiven tarzında uyuşmalar da olabilir. Nöropati şeker hastalığında enfeksiyona bağlı veya bağışıklık sistemi hastalığı sonucu gibi birçok nedenle olabilmektedir.
DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN //npistanbul.com/noroloji-tedavi-olanaklari ADRESİNİ ZİYARET EDİNİZ...
Paylaş