Pozitif psikoloji çocuğun olumlu yönlerini destekliyor...

Mutlu, özgüveni yüksek, empati sahibi ve duygusal zekası gelişmiş çocuklar yetiştirmede pozitif psikoloji önemli.

Çocuğun gelişiminde olumlu yönlerin güçlendirilmesi gerekli. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL HastPozitif psikoloji çocuğun olumlu yönlerini destekliyor...anesi uzmanları, çocuk yetiştirmede yol gösterecek önemli tavsiyelerde bulunuyor: “Mutlu olmayı öğretin, psikolojik sağlamlığını geliştirin, cezadan çok ödül ve kural koyun”

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi uzmanları duygusal zekâyı, farkındalığı ve sorumluluk duygusunu geliştiren, kendi potansiyelinin farkında, yaşam doyumu yüksek bir nesil yetiştirmek için başvurulan “pozitif ebeveynlik” kavramının önemine dikkat çekti.

Çocuk ve ergen psikolojisi alanında çalışmalar yapan psikiyatri uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nüket İşitPozitif psikoloji çocuğun olumlu yönlerini destekliyor... 2en, uzman psikolog Hande Sinirlioğlu Ertaş, uzman klinik psikolog Nazende Ceren Öksüz’ün ve katılımı ile düzenlenen yuvarlak masa sohbetinde uzmanlarımız; “Pozitif psikoloji uygulamaları ve pozitif ebeveynlik”, “Pozitif disiplin” ve “Doğru iletişim” konularında bilgiler sunarken, merak edilen tüm soruları da yanıtladı.

Kişinin daha mutlu ve verimli olmasını hedefleyen pozitif psikoloji, mutlu, özgüveni yüksek, empati yapabilen çocukların gelişimi içinde de büyük önem kazanıyor. Anne ve çocuk ilişkilerinin çok farklı açılardan ele alındığı günümüzde, “pozitif annelik, babalık” kavramı öne çıkıyor.

Pozitif psikoloji çocuğun olumlu yönlerini destekliyor... 3Araştırmalar; “pozitif psikoloji uygulamaları ve pozitif ebeveynlik” yöntemi ile büyütülen çocukların; iletişim, uyum, duygusal ifade yönlerinin daha güçlü,  eğitim hayatında da daha başarılı olduğunu gösteriyor… Pozitif psikoloji, kişinin güçlü yönlerini daha fazla öne çıkmasını hedefliyor.

Pozitif psikolojiye göre günümüz dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu şey, pozitif yönlerini yapıcı yönPozitif psikoloji çocuğun olumlu yönlerini destekliyor... 4de geliştirmiş, empati becerisine sahip, strese dayanıklı ve çok yönlü yetişkinlerdir. Bu bağlamda psikolojik sağlamlılık, otantik mutluluk, öz disiplin ve duygusal zekâ kavramlarının üzerinde durmak gerekir.

Çocuğun psikolojik sağlamlılığının gelişmesi, stresli durumlara karşı direnci arttırmak, özgüveni güçlendirmek, olası psikolojik sorunların önlemini almak ve hayattaki değişikliklere uyum gösterecek psikolojik esnekliği kazandırmak anlamına gelir.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Mayıs 2016Yayınlanma Tarihi:26 Mayıs 2016