Tüp bebek tedavisinde başarı oranı nedir

Tüp bebek tedavisinde başarı oranı nedir? Tüp bebek tedavisinde başarı oranı hızla artabilir. İşte tüp bebek öncesi genetik karar.

Tüp bebek tedavisinde başarı oranı nedir

Başarı oranı tedavinin uygulandığı çiftin yaşına göre değişkenlik göstermektedir. 35 yaşın altında olan kadınlarda tüp bebek başarı oranı yüzde 47 olarak açıklanırken 35 yaş ve üstünde olan kadınlarda ise bu oran yüzde 39 seviyesine kadar gerilemektedir.

TÜP BEBEĞİN BAŞARISINI ARTIRAN BİRÇOK FAKTÖR VAR

Kadının daha önce başarılı bir gebelik yaşayarak doğum yapması, tedavi uygulanacak olan kadının yumurtalık rezervinin yüksek olması, sigara ve alkol alışkanlıklarının bulunmaması ya da tedaviye başlanmadan önce bırakılmış olması, kilo fazlasının bulunmaması ve çiftin yoğun stresten uzak durması gibi faktörler tüp bebek tedavisinde başarı oranını artıran en önemli faktörler arasındadır.

Biyoteknoloji firması BlueGnome Ltd tarafından geliştirilen bir test sayesinde, tüp bebek enjekte edilmesi düşünülen rahmin içinde gerekli ve yeterli genetik unsurların olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilecek. Bu testler sayesinde tüp bebek tedavisinde başarı oranının yüzde 65’e kadar artması bekleniyor.

Tüp bebek tedavisinin başarı oranı kaç?

Bilindiği gibi tüp bebek tedavilerinde başarı, kimi zaman uzun soluklu bir süreçten sonra geliyor . Ancak tedaviden alınan sonuç, sanıldığı kadar uzun sürmüyor. Bir tedaviden 15 günde yanıt alınabiliyor. Önemli olan ise başarısızlıkla sonuçlanan denemelerde bir sonrakine umutlu ve sabırla hazırlanabilmek.

Tüp bebek tedavisinin başarı şansı, yaşa göre değişiyor. 30 yaşın altındaki hastalar için bu oran yüzde 60’a çıkarken, 35 yaş civarında yüzde 40’a , 40’lı yaşlarda ise yüzde 15’e düşüyor. Ancak bu oranlar tedaviyi yalnızca bir kez deneyenler için geçerli. Toplam oranlara bakıldığında ise tedaviyi 4 kez yaptıranlarda başarı oranı yüzde 90’ın üzerine çıkıyor. İlk siklusta yüzde 50 olan başarı oranı, bir yılda yapılan 4 siklus sonrasında yüzde 90’a çıkıyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Mayıs 2012Yayınlanma Tarihi:16 Mayıs 2012