Washington Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, altı aylık bebeklerin anlama ve mantık yürütme kapasitelerinin sanıldığından daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
Washington Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, altı aylık bebeklerin anlama ve mantık yürütme kapasitelerinin sanıldığından daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Yeni geliştirilen Manyetoensefalografi (MEG) cihazıyla, bebeklerin beyinlerinden verilen komutlar ve onların tepkileri arasındaki ilişkiler incelendi. Mimiklerle tepkileri ilişkilendiren testte, 7 aylık bebeklerin, tıpkı yetişkinler gibi yüzünde korku dolu ifade olanlara daha uzun süre baktığı tespit edildi. MEG sonuçları aynı zamanda el çırpma komutunun, bebeğin beynindeki mutluluk/zevk alma bölümü tarafından verildiğini de ortaya koydu. Deneyler aynı zamanda bebeklerin renk ve zevk algısının 10’uncu ayda geliştiğini de saptadı.
Araştırmayı yürüten Patricia Kohl, The Wall Street Journal’a verdiği röportajda, yeni geliştirilen teknolojiyle bebek zihninin daha iyi anlaşıldığını anlattı: “Bebekleri gürültülü ve rahatsızlık verici MR aletine sokma fikrine, aileler doğal olarak sıcak bakmıyordu. Ancak yeni geliştirilen Manyetoensefalografi (MEG) cihazıyla, bebeklerin beyin dalgalarını onlara rahatsızlık vermeden inceleyebiliyoruz. Bu yeni araştırmaları otizmi önlemede de kullanacağız.”
AFP