Birinin Zihninde mi Yaşıyoruz?

Youtube kanalı  Space Matters, beyin ve zihni mercek altına alarak, simülasyon bir video yayınladı.  Videoda insan beyninin yapısı ile evrenin uçsuz bucaksız genişliği arasındaki şaşırtıcı benzerlikler incelendi.

Birinin Zihninde mi Yaşıyoruz?

Bu düşündürücü yolculuk, insan beyninin yapısı ile evrenin uçsuz bucaksız genişliği arasındaki şaşırtıcı benzerlikleri inceliyor. Gerçekliğin ve bilincin doğasını sorgulayarak bilimsel teorileri ve felsefi tartışmaları araştıran Space Matters, sinir ağları ile kozmik ağlar arasındaki paralellikler sadece tesadüf mü yoksa daha derin, birbirine daha bağlı bir gerçekliğe mi işaret ediyor? Sorusuna cevap aradı.

Evrenin gizemlerini çözerken ve bilinçli bir kozmosta, hatta belki başka bir varlığın zihninde yaşadığımız olasılığını düşündüren video, sadece bilim ve uzayın keşfi değil, aynı zamanda insan zihninin ve evrenin derinliklerine yapılan bir yolculuk olarak nitelendirildi.

Gözlemlenebilir evren 93 milyarı kapsıyor. Işık yılı ötemizde.  Harika ama bizi büyüleyen sadece büyüklüğü değil, aynı zamanda karmaşıklığı da kozmik ağ, galaksiler ve karanlık maddeden oluşan bir ağ, birbirine bağlı devasa bir yapıyı andıran bir yapı oluşturuyor.

Beyin, beyindeki her bir nöronun yaklaşık 86 milyar nörondan oluştuğu benzeri görülmemiş karmaşıklığa sahip bir ağ oluşturan diğer binlerce nörona bağlı Kozmik ağ ile sinir ağları arasındaki çarpıcı benzerlikler, şiirsel bir metafordan daha fazlası.

EVRENİN İKİ SİSTEMİ OLABİLİR Mİ?

Beynimizin karmaşık sinir ağlarına yansıyan milyarlarca galaksisiyle derin bir anlamda biz miyiz? Evrenin kendisinin bir yansıması olabilir. Bu harika tasarım, evren varlığımızın özüne yansır ve kanunları yerine getirir. Yıldızları yönetmek aynı zamanda zihnimizdeki nöronların karmaşık dansını da yönetir. Bu sorular, filozofların alanı artık insanlığın başlangıcından bu yana sadece evreni değil kendimizi de anlamanın anahtarı olabilecek bir bağlantıyı ortaya çıkaran bilim adamları tarafından keşfedilmeye başlandı.  Takımyıldızları tanıyan ve filozofların öngörülebilir hareketlerini takip eden gece gökyüzü, artık bilim insanları tarafından araştırılıyor.

Videoda ayrıca yaratılışçı teorileri veya Yeni Çağ bakış açılarını haklı çıkarmak Vasa ve Fetti, çalışmalarının yaratılışçı teoriler veya metafizik ile ilgili olduğunu açıkça vurguladılar. Bu araştırma umut ve merakla dolu, her iki araştırmacı da bu alanı daha derinlemesine inceleyerek keşfetmeye devam etme arzusunu ifade ediyor. Bu iki karmaşık sistemin karşılaştırılmasında bu sonuçların olduğuna inanıyorlar. Zihnin ve evrenin gizemlerine doğru, evrenin uçsuz bucaksız alanında nesiller boyunca düşünürleri hem büyüleyen hem de şaşırtan bir paradoksa giriyoruz. Zamanın ve uzayın esnediği evren, filozofları ve bilim adamlarını şaşkına çevirdi. Boltzman'ın beyni paradoksu gibi bu Paradoksa da 19. yüzyıl fizikçisi Ludwig Boltzman'ın adı verilmiştir.

İşte o video:


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:24 Ocak 2024

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.