BU BİTKİLER ŞANSI ARTIRIYOR

Anneyizbiz  

Aile bebek sahibi olmaya karar verdikten sonra, her ay muhtemel bir müjde için beklemeye başlar. Ya haber gelmezse.


ŞİFALI BİTKİLER GEBE KALMA ŞANSINI NE KADAR ARTIRIR?

Aile bebek sahibi olmaya karar verdikten sonra, her ay muhtemel bir müjde için beklemeye başlar. Aradan geçen birkaç aydan sonra hamilelik oluşmamışsa en sık başvurulan yöntem yumurtlama zamanında beraber olma (zamanlanmış beraberlik) yöntemidir. Hala gebelik oluşmuyorsa aile genellikle doktora başvurmakta, yapılan tahlil sonuçlarına göre problemin nerede olduğunu anlamaya çalışmaktadır. Pek az sayıdaki aile ise direkt olarak bitkisel yöntemlere başvurmaktadır.

ŞİFALI BİTKİLER NEDEN TERCİH EDİLİR?

Tetkik sonuçlarını takiben şifalı bitkilere yönelme ise birkaç farklı nedenden kaynaklanır. Aile modern tıbba ulaşamayacak kadar ekonomik yönden zayıftır, yapılan tedavilerden istediği sonucu alamaz veya tıbben yapılacak bir şey olmadığını öğrenmiştir.

Sebep ne olursa olsun, gebeliği artıracak bitkisel destekler üç ana gurupta toplanabilir. Hem kadın hem erkek için kullanılan şans arttırıcılar, kadın için kullanılanlar ve erkek problemini çözenler. Erkekler için kullanılan bitkileri de sperm destekleyiciler ve sertleşmeye yardımcı olanlar şeklinde ikiye ayırabiliriz.

HANGİ BİTKİLER ŞİFALI?

Kadında yumurtlamayı artırdığı iddia edilen bitkilerden en çok kullanılanı soğandır. Her evde bulunduğundan pek çok hanım tarafından denenmiş, umut edilen verimi sağlamaması üzerine, incir kürü ile beraber önerilmeye başlanmıştır. Fayda görmeme nedenleri arasında soğanın kabuklu veya kabuksuz oluşu, kaynatma-soğutma yöntemleri, soğanın cinsi gibi pek çok faktör detaylandırılmış fakat bu durum elde edilen sonucu pek de değiştirmemiştir.

Yine hanımlar için önerilen çoğu karışımda, aslan pençesi, civan perçemi, çoban çantası ve tarçın tozu dikkati çekmektedir. Sahip oldukları ana mantık bu bitkilerin gevşetici etkisi olduğu, bu sayede tüpleri genişleterek yumurta ile spermin buluşmasını kolaylaştırdığı, bunun yanında yumurtalığı besleyen damarları genişleterek daha iyi yumurtlamayı sağladığı yolundadır.

Erkekler için yapılan önerilerde ise kestane balı, polen, çörek otu ve keçiboynuzu öne çıkmaktadır. Bunların yanı sıra, zencefil, kişniş, kakule, ginseng, havlıcan, ısırgan tohumu, çam fıstığı ve Türk kahvesi sözü edilen diğer bitkilerdir.

Bitkisel desteğin, gebeliği artırıp artırmadığına dair fikir sahibi olmada en büyük zorluk, karşılaştırmalı çalışma yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Zira ilaç endüstrisi ilaçlar arasındaki araştırmalara sponsor olmakta, bitkisel ürün endüstrisi ise kendi tanıtım ve incelemelerini yürütmektedir.

İki büyük endüstri mümkün olduğunca yollarının kesişmemesine gayret göstermektedir. Son yıllarda ilaç imalatındaki yasal, tıbbi, finansal zorluklar sebebi ile bazı ilaç firmalarının bitkisel alana kayması da gözlenen gelişmelerdendir. Bu kararda en büyük etken, bitkisel ürünün araştırma, imalat, izin, ruhsat, satış ve pazarlamasının ilaca nazaran çok daha kolay olmasıdır.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Temmuz 2010

© 2025e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.