CİNAYETİN ARDINDAN DESTEK
A.A
Öldürülen kadının kız kardeşi, 6 yaşındaki kızı ve 6 aylık oğluna sahip çıkılarak, psikolojik destek sağlandı.
Musa Tunç (29), 23 Ağustos tarihinde evlerinde birlikte yaşadığı Mukaddes Topval'ı (24) çıkan kavganın ardından yemek yediği sırada bıçaklayarak öldürürken, bu sırada aynı masada bulunan çiftin çocukları Müjde (6) ve bir yaşındaki Azad ile genç kadının kız kardeşi Nazime Topval (7) da olaya şahit oldu.
Olayın etkisiyle gözyaşlarına hakim olamayan küçük çocukların yaşadığı korkuyu anlatan fotoğraflar gazetelerde yer aldı. Küçük yaşta büyük bir trajediyle karşı karşıya kalan çocuklar, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğünün uzman polisleri ve sosyal hizmet görevlileri tarafından korumaya alındı.
Çocuklara olayın yaşandığı ilk günden itibaren psikolojik destek veren Çocuk Şube Müdürlüğü, yasal süreç doğrultusunda çocukları dedeleri Hüseyin Topval'a teslim etti.
Özellikle Müjde ve Nazime Topval'ın olayın etkisinden halen kurtulamadığı belirtildi. Sürekli olay anını anlatan çocukların, geceleri de rahat uyuyamadığı, sık sık kabuslar görerek yataklarından fırladığı vurgulandı.
Psikolog eşliğinde anlattıkları kayıt altına alınan Nazime Topval'ın konuşma sırasında sürekli “9 kere bıçakladı” cümlesini tekrarladığı, “Odadan çıktım, geri geldim halen bıçaklıyordu. Ablamın boğazına da sarıldı” diyerek ağladığı ve yaşadığı şokun etkisi altında öğrenildi.
Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, korkunç bir cinayetin tanığı olan çocukların bakımı ve psikolojik raporunun hazırlanması için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile de iletişime geçti.
Şu anda dedelerinin yanında olayın şokunu atlatmaya çalışan çocukların, gelecekte kimin yanında kalacakları konusunda rapor hazırlanacağı belirtildi.
SHÇEK uzmanlarının hazırlayacağı rapor doğrultusunda cinayet tanığı küçük çocukların, cinayete kurban giden genç kadının babasının yanında kalabileceği gibi yuvaya veya koruyucuyu aileye de verilebileceği vurgulandı.
Yetkililer, özellikle 6 aylık çocuğun da varlığı göz önünde bulundurulduğunda dedelerinin, çocukların bakım yükümlülüğünü tam olarak yerine getiremeyebileceğini, bunun raporla kesinleşmesi halinde çocukların bir akrabalarına koruyucu aile uygulamasıyla verilebileceğini anlattı.
Sosyal hizmet uzmanları, çocukların benliklerini oluşturma ve gördüklerini hafızalarına yerleştirerek, öğrenme sürecinin başlangıcındaki yaşlarda olduğunu, olayın etkisinden uzun süre kurtulamayabileceklerini vurguladı.
Paylaş