ÇOCUKLAR KORKUYOR

BBC

Çocukların ekonomik krizi en az büyükleri kadar ciddiye aldıkları ve etkilerini hissettikleri açıklandı.

İngiltere'de çocukların, ülkeyi etkisi altına  alan ekonomik krizi en az büyükleri kadar ciddiye aldıkları ve çocukların yüzde 61'inin ekonomik krizin etkilerini hissettiğini belirttiği açıklandı.

BBC tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçları, çocukların yüzde  40'ının anne babalarının para konusunda ciddi endişe yaşadığını bildirdiğini de  gösterdi. 2007 yılında BBC tarafından yaptırılan aynı konudaki araştırmada ise bu  oran yüzde 30 çıkmıştı.

6-12 yaşları arasındaki 1000 çocukla yapılan yüz yüze görüşmeler  sonucunda, çocukların yüzde 86'sının daha az şeker çikolata alıp, daha az cep
harçlığına razı olarak, krizin etkilediği  ailelerine yardımcı olmak üzere fedakarlığa hazır olduğu da ortaya çıktı.

Bu arada çocukların beşte biri ekonomik kriz sözü duymaktan bıktığını,  yüzde 75'i ise her şeye rağmen kendi çocukluk dönemlerinin ebeveynlerininkinden  daha iyi olduğuna inandıklarını söyledi.

İngiliz çocukların ikinci büyük korkusunu ise ülkede yine büyük hızla  artan suç ve şiddetin oluşturduğu ortaya çıktı. 12 yaşındakilerin yüzde 14'ünün  bıçaklanma korkusuyla sokağa çıkmaktan çekindikleri, her dört çocuktan birinin  yalnız dışarı çıkma fikrinden uzak durduğu, yüzde 15 oranındaki çocuğun da sokağa  çıkarken değerli eşyalarını evde bırakma ya da gizleme çabası içinde olduğu  belirtildi.

Çocukların yüzde 5'inin korktuğu için bazen okula bile gitmek istemediğini, yüzde 2'sinin ise korunma amacıyla silah taşıdığını gösteren  araştırma, her üç İngiliz çocuktan birinin de okulda başka çocukların baskı ve  şiddetine maruz kaldığını belirttiğini ortaya koydu. Çocukların yüzde 28'i  okuldaki yaşıtlarından, yüzde 14'ü ise okul dışındaki çocuk ve gençlerden baskı  ve şiddet gördüğünü söyledi.

Bu arada ekonomik kriz ile suç ve şiddetten duydukları korkuya rağmen  İngiliz çocukların büyük bölümünün kendisini mutlu addettiği de belirtildi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:18 Aralık 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.