Depresyonun kanda izi var

Modern çağın hastalığı olan depresyonun artık teşhisi kolay. Bilim adamları kan tahliliyle depresyonu belirleyip aynı yöntemle ilacın hastaya uygun olup olmadığını saptıyor


ABD’NİN Şikagolu bilim adamları günümüzde en sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri olan depresyonun teşhis ve tedavisinde çığır açacak yeni bir yöntem bulduklarını duyurdular. ABD’nin bir tıp dergisinde yayımlanan makaleye göre araştırmacılar beyinde depresyonla doğrudan bağlantılı protein saptadı. Tam 16 depresyon hastasının beynini inceleyerek buldukları Gs Alfa adlı proteini depresyondan uzak yaşayan kişilerin beyinleriyle karşılaştıran araştırmacılar bu proteini kan tahlilinde kolayca tespit edebildiklerini buldular.

ERKEN TEŞHİS

DEPRESYON
hastasının yağ hücrelerinin arasına sıkışıp kalan Gs Alfa adlı proteinin sinir hücreleri arasındaki iletişimi canlandırma yeteneğinin azalttığı biliniyor. Depresyon ilaçları ise proteinin serbest kalarak sinir hücrelerinin iletişimini kolaylaştırmasına yardımcı oluyor. Bilim adamlarının yeni buluşu olan kan tahliliyle depresyon teşhisi hastalığın erken belirlenmesine neden olurken depresyona karşı verilen ilaçların da kişide işe yarayıp yaramadığını 3-5 gün içinde belli ediyor.

KAYNAK: //www.stargazete.com

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Ocak 2000

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.