DOĞUM KİLOLARI KORKUTMASIN

Anneyizbiz

Hamile kalındığı dönemde vücutta oluşan fiziksel değişimler sizi korkutmasın. Üzülmeyin çaresi var.

 


Hamile kalındığı dönemde vücutta oluşan fiziksel değişimler; kimi zaman bacaklarda varisler ve ciltte çatlak ve sarkmalar olarak görünürken, kimi zaman da kalça ve göğüslerde kalıcı izler bırakabiliyor.
Kadınların bazıları bunu kabul etse de büyük çoğunluğu değişikliklere fiziksel ve duygusal anlamda uyum göstermekte güçlük çekiyor. Bu göze çarpan değişiklikleri yaşayan ve bundan rahatsız olan kadınlar estetik cerrahinin olanaklarından yararlanabiliyor.

DOĞUM SONRASI NE TÜR OPERASYONLAR YAPILIYOR?


1- Yağ aldırma (Liposuction): Başında belirtmek gerekir ki, liposuction bir zayıflama operasyonu değildir. Bu uygulama doğum sonrasında kişi ideal kiloya ulaştığında, oluşan sarkmaları gidermede kullanılan bir yöntemdir. Liposuction vücutta bacak iç ve dış kesimleri, karın-bel-basenler, kollar, göğüs bölgelerinde, yüzde ise boyun ve gıdık bölgelerinde oluşan sarkmalarda uygulanır.

2- Karın germe: Hamilelik sırasındaki karın büyümesi, hamileliğin başlıca göstergesi olarak kabul edilir. Doğum öncesinde ve esnasında karın kaslarının hasar görmesi sebebiyle de en sık yapılan ameliyat karın germedir. Bu ameliyatla hem bollaşan deri fazlalığı atılıyor hem de karın duvarı sıkılaştırılarak cilt altında şişkinliğe yol açan yağ dokusu tümüyle çıkartılıyor. Bunun yanı sıra hamilelikte alınan fazla kilolar nedeniyle çatlamış ve sarkan karın derisi gerilir ve karın duvarı kaslarının gerginleştirilmesiyle deforme olmuş karın bölgesi görünümü düzeltilir.

3- Meme dikleştirme: Göğüs derisi, hamileliğin ilerleyen zamanlarında dokusunda genişleme kaydettiğinden elastikiyetini yitirir. Eski formunu kaybeder ve göğüs uçları daha öncekine nazaran daha aşağı noktaya iner. Hamilelik esnasında ve emzirme sonucunda sarkan memelerin yeniden şekillendirilmesi için meme dikleştirme operasyonu uygulanır. Memeler istenilen konuma getirilirken aynı seansta uygulanacak bir protezle de arzu edilen hacim sağlanır.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Kasım 2010

© 2025e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.