ELLERİ SEVGİYE UZANIYOR

A.A

Göç alan mahallelerinde yaşayan çocukların topluma kazandırılması için başlatılan projede 5 bin çocuğa ulaşıldı.

 


Adana Valisi İlhan Atış, kentin  göç alan mahallelerinde yaşayan çocukların topluma kazandırılması amacıyla  “Sevgiye Uzanan Eller” sloganıyla düzenledikleri projede hedeflenen 5 bin  çocuğa ulaşıldığını bildirdi.

Vali Atış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu  bölgelerinden göçle gelen ailelerin çocuklarına yönelik olarak 2010 Mart ayında  başlatılan ve 3'er aylık dönemler halinde toplam 6 aydır devam eden projeyle  çocukların artık ellerini taşa değil sevgiye uzattığını söyledi.

Projenin pilot bölgesi olarak, göçle gelenlerin yoğunlukta olduğu  Şakirpaşa Mahallesi'nin seçildiğini anımsatan Atış, bu proje kapsamında 30'dan  fazla etkinlik düzenlediklerini, çoğunluğu sportif amaçlı kurslarla her çocuğu  ilgi alanına göre eğittiklerini, bu sayede suç ortamlarından uzak tutmayı  başardıklarını bildirdi.

Proje kapsamında çocukları basketboldan voleybola, hentboldan masa  tenisi, jimnastik, tekvando ve halk oyunlarına kadar çok çeşitli branşlarda  eğitime tabi tuttuklarını anlatan Vali Atış, bu etkinliklere katılan çocukların  gözlerindeki ışıltı ve sevgiyi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Atış, projeyle amaçlarının 5 bin çocuğa ulaşmak olduğunu, bu hedefi de  yakaladıklarını belirterek, “Hatta, her çocuk birden fazla etkinliğe  katıldığından tüm branşlarımızda eğitim verdiğimiz çocuk sayısının 10 bine  yaklaştığını söyleyebiliriz” dedi.

Vali Atış, çocukların yanı sıra ailelerinden de bu konuda olumlu tepkiler  aldıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Özellikle annelerden büyük destek gördük. Anneler, çocuklarının bu  etkinliklere katılmasında önemli bir yönlendirici unsur oldular. Kendilerine  teşekkür ediyoruz. Ne yapıyorsak, bu güzel çocuklarımızın geleceği için  yapıyoruz. Amacımız, günahsız, her şeyden habersiz çocuklarımızı istismardan  korumak, topluma kazandırmaktır. Anneler de bizim bu niyetimizi anlıyorlar,  biliyor ve güveniyorlar.”

Atış, Vali Yardımcısı Halis Arslan başkalığındaki komite tarafından  yürütülen projede İş Kurumu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri,  Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Gençlik ve  Spor Müdürlüğü'nün de yer aldığını kaydetti.

Vali Atış, bu çocuklar eğitildiği sürece aralarından iyi birer bürokrat,  iyi gazeteci, iyi işadamı gibi her meslek grubundan ülkesine ve milletine yararlı  gençler yetişeceğine inandığını, bu projeye verdikleri önemin de bu inançtan  kaynaklandığını kaydetti.

Polise taş atmakla simgeleştirilen bu çocukları sadece yasa dışı  olaylardan değil, her türlü kötülükten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya  çalıştıklarını ifade eden Atış, “Biz çocuklarımızın tüm gayrı kanuni işlere  karışmasını engellemeye çalışıyoruz. Bu uyuşturucudan, fuhşa ve taş atmaya kadar  her şeyi kapsıyor. Bunu da başardığımızı görüyorum. Uyuşturucu kullanan çocuk  kendisi geliyor 'ben uyuşturucu kullanıyorum Vali amca bana yardım edin' diyor.  Bu müthiş bir şey” dedi.

Vali Atış, spor, müzik ve resim gibi çeşitli dallarda gerçekleştirdikleri  eğitim çalışmalarını sürekli kılmak için göçle gelenlerin yoğunlukta olduğu her  mahalleye bir spor tesisi kazandırma hedefinde olduklarını, bu konudaki  çalışmalarını başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer belediyelerin  işbirliğinde sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:29 Ağustos 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.