FAYDALI İNSAN PROJESİ
A.A
Öğrenci ile veliler ve öğretmenlerin istenmeyen davranışlardan kurtulmasını amaçlayan proje başlıyor.
Yaklaşık 5 bin öğrenci ile veliler ve öğretmenlerin istenmeyen davranışlardan kurtulmasını amaçlayan “Faydalı İnsan Projesi”, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında aldığı destekle 2010-2011 döneminde yaklaşık 20 ilde uygulanacak.
Proje Koordinatörü Mehmet Akman, Gaziantep ile 10 ilde yürütülen çalışmalarda yüzde 88 başarı elde ettiklerini belirtti.
Tamamen gönüllü eğitimciler ve okul aile birliklerinin desteğiyle, binlerce öğretmen, öğrenci ve veliye ulaştıklarını, proje uygulama süresince şimdiye kadar 5 bin kişinin projeye gönüllü olarak dahil olduğunu kaydeden Akman, bu sayede bireylerin istenmeyen davranışlarından kurtulduğunu, özel yeteneklerinin ortaya çıkarıldığını dile getirdi.
Bu yıl projeye başvuru sayısının rekor seviyeye ulaştığını aktaran Akman, sözlerine şöyle devam etti:
“35 ilin AR-GE temsilcileri, emniyet müdürleri, milli eğitim müdürleri, vali yardımcıları hatta vali düzeyinde aranarak tebrik edildik. Projemize ilgi çok büyük, onlarca ilden konferans teklifleri alıyoruz. Projenin uygulanmasını yetkililerimiz bizzat istediler. Bu durum bizi çok duygulandırdı. Bu müracaatları imkanlarımız ölçüsünde değerlendirdik ve bu dönem yaklaşık 20 ilimiz proje kapsamına alınacak.
Ayrıca projemiz Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında destek almaya hak kazandı. Türkiye genelinde bilgilendirme konferansları ile milyonlarca bireyi proje sürecine dahil ederek, değişim sürecini hızlandıracağız. Bu dönem sadece Gaziantep'te 20 okulda yaklaşık 5 bin kişiyi proje kapsamına alacağız.”
“KEYİFLİ BİR UYGULAMA”
Mehmet Akman, projenin gönüllü olarak uygulandığını ve oyun yöntemi ile katılımcıyı ürkütmeden bir süreç oluşturulduğunu belirtti.
Proje çerçevesinde, kişilerin öncelikle kendileriyle ve istenmeyen davranışlarıyla yüzleştiğini ve bu davranışlardan kurtulmak için gönüllü hale geldiğini anlatan Akman, projeye katılan bireylerin çevresinde, onları önemseyen ve değişimlerine katkıda bulunacak, öğrenci, öğretmen, uzman ve veliden oluşan samimi ve sıcak bir çevre oluşturulduğunu ifade eden Akman, şunları anlattı:
“İstenmeyen davranışı olan kişi, şefkat, ilgi ve dayanışmayla güzel bir mücadele içine giriyor. Bu mücadelenin içinde oyun var, dostluk, birliktelik, güven var. Bütün taraflar zevkle bu oyunun içinde yer alıyor ve bu kişiyi istenmeyen davranışından vazgeçirme konusunda el birliğiyle çalışıyor.
Faydalı İnsan Projesi'yle yok edilen davranışlar arasında, yalan söylemek, küfretmek, hayatı sevmemek, sigara içmek, derslere çalışmamak, aile içi geçimsizlik, okulu ve öğretmenini sevmeme gibi istenmeyen davranışlar bulunuyor.”
Paylaş