Güzelliğin sırrı kırmızı ette

Beslenme zincirinde hayati yer tutan kırmızı etin, vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, saç, cilt ve tırnak sağlığı açısından da son derece faydalı olduğu belirtildi.

Beslenme zincirinde hayati yer tutan kırmızı etin, vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, saç, cilt ve tırnak sağlığı açısından da son derece faydalı olduğu belirtildi.

kirmizietSelçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Gürbüz, yaptığı açıklamada, kırmızı etin içerdiği zengin besin ögeleriyle günlük besin döngüsünde önemli yer tuttuğunu söyledi. Gürbüz; saç, cilt ve tırnak sağlığı için en faydalı gıdalar arasında yer alan kırmızı etin, A, D ve B12 vitaminlerini içerdiğini bildirdi., Haftada en az iki kez kırmızı et tüketilmesini önerdiklerini vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti: "Kırmızı ette bulunan kaliteli protein, aynı zamanda saç tellerini ve tırnağı oluşturan keratinin de yapısında bulunuyor. Yani hücrelerin gelişimi için en önemli maddelerden biri olan protein, saç ve tırnağın sağlıklı büyümesinde de önemli rol oynuyor. Yeteri kadar kırmızı et tüketmeyen kişilerin saç ve tırnakları cansızlaşıyor. Cildi sağlıksız bir görünüm alıyor."

"DEMİR EKSİKLİĞİ SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUR"

Gürbüz, kırmızı etin, demir ve çinko açısından da iyi bir besin kaynağı olduğunu, sağlıklı saç, tırnak ve cilt için kişilerin genel sağlığının da önemli olduğunu dile getirdi. Kırmızı ette bulunan demirin, saç tellerinin büyümesi, sağlıklı ve dayanıklı olabilmesinde büyük önem taşıdığını anlatan Gürbüz, "Demir eksikliği olan kişilerde, saç kökleri yeterince beslenmediği için dökülme yaşanabilir. Tırnaklarda kırılma görülebilir. Organizmada hücre enzim sisteminde yer alan, birçok enzimin ana bileşeni olan, vücudumuzun genel gelişimini düzene sokan, sperm üretimini kolaylaştıran çinko, aynı zamanda güzel saçların ve cildin sırlarından bir tanesi olarak gösteriliyor." A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Eylül 2013Yayınlanma Tarihi:06 Eylül 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.