Hangi yaşta ne kadar uyku gerekli

Her çocuğun farklı olduğunu unutmayın, bazıları diğerlerinden daha az, bazıları daha fazla uykuya gereksinim duyar. Peki hangi yaşta ne kadar uyku gerekli?

Her çocuğun farklı olduğunu unutmayın, bazıları diğerlerinden daha az, bazıları daha fazla uykuya gereksinim duyar. Peki hangi yaşta ne kadar uyku gerekli?

Haber3"Her çocuğun farklı olduğunu unutmayın, bazıları diğerlerinden daha az, bazıları daha fazla uykuya gereksinim duyar; ancak arada çok da büyük farklar olmamalıdır” diyen uzmanlar, çocukların uyku düzeninin nasıl olması gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Farklı yaşlardaki çocukların ortalama olarak ne kadar uykuya gereksinim duyduğuna dair genel bilgileri aşağıda bulabilirsiniz. Birçok çocuğun çok uykuya gereksinimi olduğunu unutmayın. Ebeveynler, çocukları saat 23.00’te uykuya yatmayı reddediyor diye, “uykuyla arasının olmadığını” düşünürler. Aslında çocukları uyku eksikliğine bağlı aşırı yorgunluk çekiyor olabilir.

UYKUYLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

Kendinize şu soruları sorun: - Her otomobile bindiğinde hemen uykuya dalıyor mu? - Hemen hemen her sabah onu ben mi uyandırmak zorunda kalıyorum? -Gün boyunca aksi, asabi ve aşırı yorgun görünüyor mu? -Bazı akşamlar, normal yatma saatinden önce uykuya dalıyor mu? -Sık sık sabah 06.00’da uyanıp mı güne başlıyor? Bu sorulardan herhangi birisine “Evet” yanıtını verdiyseniz, çocuğunuz uykusunu yeterince almıyor olabilir. Çocuğunuzun kaç saat uyuduğundan fazla, davranışlarına dikkat etmeniz daha önemlidir. Dr. Weissbluth “Genelde, çocuklar ne kadar uzun gece uykusu uyurlarsa, gündüz boyunca davranışları daha iyi olur” diyor. Bu çok doğrudur. Çocukların uyku saatinin ve kalitesinin doğru olması neleri etkiler? -Odaklanma süresini, -Uyumluluğunu, -Asabiyetini, -Kendi başına oyun oynamasını, -Çevrede olan biteni bütünüyle farkına varıp, öğrenmesini etkileyecektir. Hürriyet Aile

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ocak 2012Yayınlanma Tarihi:28 Ocak 2012

© 2025e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.