İletişim, uygulamayla öğrenilir
ÜÜTV, ÜÜ Radyo, ÜHA (Üsküdar Haber Ajansı) ve Haber Üsküdar Gazetesi gibi uygulama mecralarıyla öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Hedeflerimizi değil ideallerimizi gerçekleştirmeye başladık” dedi.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, bu yıl ilk mezunlarını veren fakültenin kısa süre içerisinde Türkiye’nin önde gelen İletişim Fakülteleri içerisindeki yerini aldığını belirtti. Güngör şunları söyledi: “Bugün geldiğimiz nokta, dört yıl öncesinde hedeflediğimiz noktanın çok daha ötesinde. Biz hedeflerimizi değil, ideallerimizi gerçekleştirmeye başladık. Düşünün ki bir fakültede öğrenciler henüz birinci sınıfta televizyon stüdyosuna giriyor ve program yapmaya başlıyorlar. İkinci sınıfa geldiklerinde ise hikâyelerini filme dönüştürmeyi başarıyorlar.”
KARDEŞLERİNİ DE GETİRİYORLAR
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinin kalitede kararlı ve ısrarlı olduğu vurgusunu yapan Prof. Dr. Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer öğrencileriniz ailelerindeki diğer öğrenci adaylarını da alıp fakültelerine getirmeye başlamışlarsa, kaliteyi yakalamışsınız demektir. Öğrencilerimiz kardeşlerini de alıp kendi fakültelerine getiriyorlar. Hatta ileri yaştaki öğrencilerimiz çocuklarının geleceğini bize emanet ediyorlar. Bunlar bizim için çok önemli bir gösterge. Demek ki doğru yoldayız. Ayrıca biz son üç yıldır başka üniversitelere yatay geçiş öğrencisi vermiyoruz, ama her yıl çok sayıda yatay geçiş öğrencisi başvurusu alıyoruz. Bu da kalitenin ve memnuniyetin önemli bir göstergesidir.”
İLETİŞİM EĞİTİMİNDE BÜTÜNSELLİK ÖNEMLİDİR
Prof. Dr. Güngör, İletişim Fakültesindeki eğitime temel oluşturan anlayışı ise şöyle anlattı: “Biz, iletişim eğitiminde bütünselliği savunuyoruz. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans düzeyindeki eğitim altı bölüm halinde sürdürülmektedir. Ama bu bölümler arasında çok yakın bir işbirliği ve paylaşım var. İletişim eğitiminde temelin sağlam atılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle birinci sınıfta bütün öğrencilerimize temel sosyal bilim dersleri veriliyor. İkinci sınıfta bir yandan bölüm alan dersleri verilmeye başlanıyor, diğer yandan da bölümler arası ortak iletişim alan dersleri programda yer alıyor. Üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise bölüm uygulama dersleri ağırlıklı verilmeye başlanıyor. Üçüncü ve dördüncü sınıflarda derslerin yüzde sekseni aynı zamanda seçmeli derslerden oluşuyor, öğrencilerimiz eğer isterlerse kendi bölümlerinin dışındaki bölümlerden de ilgilerine göre ders seçimi yapabiliyorlar.“
AKADEMİK KARİYER DE EDİNDİRİYORUZ
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, sözlerini şöyle tamamladı:
“Dört yıllık lisans eğitimi veren fakültemizin uzantısı niteliğinde lisansüstü programlarımız da ciddi eğitim öğretim anlayışı ve güçlü akademik kalitesiyle akademik kariyerde ilerlemek isteyen öğrencilerimize lisansüstü eğitim olanağı sağlıyor. Hali hazırda üç lisans üstü programımız bulunmaktadır. Yeni Medya ve Gazetecilik lisansüstü programımız Türkiye’nin bu isimdeki ilk lisansüstü programıdır. Nöropazarlama yine Türkiye’de bir ilk olup yalnızca Üsküdar Üniversitesinde bulunmaktadır. Medya ve Kültürel Çalışmalar yüksek lisans programımız ise zengin akademik kadrosu ve güçlü akademik niteliğiyle öne çıkan bir programdır. Çok yakında iletişim alanında doktora programlarımız da başlayacaktır. Dolayısıyla da bize gelen öğrencilerimizden akademik kariyer yapmak isteyenler için de en iyisi bizde olup, öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerini götürebildikleri yere kadar götürüyorlar.
İLETİŞİM EĞİTİMİNDE MARKALAŞIYORUZ
Üsküdar Üniversitesi iletişim eğitiminde markalaşıyor. Uygulamalı eğitimimizle, güçlü akademik kadromuzla, sektörle başlatmış olduğumuz yoğun işbirliğiyle, ileri düzeyli pedagojik anlayışla hazırlanmış ders programımızla, yurt dışı üniversitelerle yapılan Erasmus anlaşmalarıyla ve yurt dışı staj olanaklarıyla, üniversite içerisindeki uygulama alanlarımızla biz iletişim eğitiminde de marka değeri kazanan bir üniversiteyiz.”
Paylaş