İŞTEN BUNALAN MÜZİĞE SIĞINDI

DHA

Adana'da müzik merkezlerinin 'orta yaş' grubuna yönelik düzenlediği kurslarda çoğunlukla gitar, keman ve bateri dersleri ilgi görüyor.

Haftada 1 saat hoca eşliğinde, bireysel olarak da günde 1 saat çalışarak 6 ayda orta seviyede enstrüman öğrenilebiliyor. Dersler genellikle bireysel verilirken, bazı firma çalışanları da ortak eğitim alıyor. Müzik eğitim merkezleri, orta yaş müzik öğrencileri için ders saati ücreti olarak ortalama 20 TL alıyor. Müzisyen adayları için başlangıçta genellikle enstrümanların ekonomik modelleri tavsiye ediliyor. Ulaşılan seviyeye göre, daha üst model ve markalara geçiş yapılıyor.

Adana Müzik Merkezi müzik öğretmeni Güleç Kasapoğlu, çalışanların iş çıkışlarında ya da öğle tatillerinde müziğe ayırdıkları bir saat sayesinde yoğun iş stresini üzerlerinden attıklarını söyledi. Kasapoğlu, "Küçük yaşta enstrüman öğrenmek elbette daha kolay. Ama orta yaş grubundan da, şaşırtıcı düzeyde başarılı olanlara rastlıyoruz. Yeter ki istek ve çalışma olsun. Müzik aletleri kişinin isteğine göre değişirken biz genelde vurmalı çalgıları tavsiye ediyoruz. Müziğin her dalı ruhu dinlendirse de, vurmalı çalgılar stres atmak ve rahatlamak için çok daha etkili oluyor. En çok da bateri tercih ediliyor" dedi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:04 Temmuz 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.