Okullarda kılık-kıyafette serbestlik uygulansın mı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, okullarda kılık-kıyafette serbestlik tartışmaları için açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, okullarda kılık-kıyafette serbestlik tartışmaları için açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “saçı uzun diye hiçbir çocuğu uzaklaştırmayın, saçını keserek rencide etmeyin, bırakın farklı giyinsinler” açıklamaları, okullarda kılık-kıyafette serbestlik tartışmalarını da beraberinde getirdi. Bakanın bu açıklamalarını değerlendiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan öğrencinin kafasını değil içini önemseyen yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in "Saçı uzun diye hiçbir çocuğu uzaklaştırmayın. Saçını keserek rencide etmeyin. Bırakın saçlarını uzatsınlar. Bazen farklı bir şey giysinler. Haftanın bir günü serbest kıyafet uygulayarak yeni bir hava yaratabilirsiniz" açıklamaları tartışma yarattı. Kimi uzmanlar, bunun doğru bir karar olduğunu, hatta öğretmenlerin kılık-kıyafeti için de geçerli olması gerektiğini vurgularken, kimileri de öğrenciler arasında eşitlik ilkesini zedeleyebileceği görüşünde. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan öğrencinin kendisini hem özgür hem de okula bağlı hissetmesi gerektiğinin altını çiziyor.

ÇOCUK VE OKUL HAKKINDA BİLGİ ALIN

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Özellikle lise çağındaki çocukların, öğretmenlerle disiplin konusunda en çok çatıştıkları alan saç konusudur. Bunu kıyafet takip eder. Eskiden saçın kısa olması hijyen açısından tavsiye edilen bir şeydi. Ama artık öyle bir şey söz konusu değil. Öğrenci kendisini hem özgür hissetmeli, hem de okula bağlı hissetmeli, okulunu sevmeli. Kıyafet konusunda da marka rekabeti oluşmaması için tamamen serbest değil de, 'Koyu renk olacak, örneğin siyah ya da lacivert' denilebilir. Öğrenciler kendi kıyafetleri üzerinde karar sahibi olmalı. Bakanlığın yaklaşımı geç kalmış bir yaklaşımdır. Öğrencinin kafasını değil de, içini önemseyen bir yaklaşıma ihtiyaç vardır." HABERTÜRK

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:27 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.