Çocuklar savaş ve buna benzer şiddet içeren oyunlardan etkileniyor.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Çocuk ve Ergen Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, çocukların savaş ve buna benzer şiddet içeren oyunlardan etkilenerek gerçek hayatlarında da şiddete yöneldiğini belirterek, “Çocuk bilgisayar oyunlarında ‘saldırganlık eşittir güç’ diye getirildiği için, okul arkadaşlarından saygı duymak amacıyla birisini dövmesi gerektiğini düşünüyor” dedi.
Uluslararası Doğu ve Batı Psikiyatri Köprüsü adlı kongrenin 11'incisi, alanında uzmanların katılımıyla ilk kez Türkiye'de gerçekleşti. Doğu ülkeleri ile batı ülkelerindeki psikiyatri alanındaki tanıları ve uygulamalarında işbirliği sağlama, bilgi alışverişi yapma ve iletişimi artırma amaçlı Antalya Belek'te düzenlenen düzenlenen kongreye, aralarında Türkiye, Çin, Yunanistan, Portekiz, Filipinler, İran'ın da bulunduğu 65 ülkeden akademisyenler katıldı. Kongrenin başkanlığını ise Amerika'daki Pittsburgh Üniversitesi'nden Doç. Dr. Rasim Somer Diler yürütüyor.
MEDYANIN ETKİSİ
Çocukların savaş ve buna benzer şiddet içeren oyunlardan etkilenerek gerçek hayatlarında da şiddete yönelmelerini konu alan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Çocuk ve Ergen Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, bunun sebebinin çocuğun saldırganlık dürtülerinde çok fazla doygunluğa ulaşması ya da bastırılmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Türkiye'de çok büyük bir toplumsal değişimin varlığına dikkat çeken Prof. Dr. Çuhadaroğlu, “Çocuklar medyadan gördüklerinden de etkileniyor. Çocuk ne görürse onu öğrenir. Saldırgan davranışlar görürse, onu öğrenir. Bilgisayar oyunlarında ‘saldırganlık eşittir güç’ diye getirildiği için, okul arkadaşlarından saygı duymak amacıyla birisini dövmesi gerektiğini düşünüyor. Saldırgan bir nesil istemiyorsak, bunlara önem vermeliyiz” diye konuştu.