Prof. Dr. Arıboğan: Dünyayı, Okumayı Öğrenmek Lazım

Prof. Dr. Deniz Arıboğan; “Öğrencilerin geleceğin dünyasını da düşünerek hareket etmeleri, dünyayı okumayı öğrenmeleri lazım.” Dedi.

Prof. Dr. Deniz Ülke ArıboğanÜsküdar Üniversitesi, tercih maratonunda aday öğrencilere rehber olmaya devam ediyor. Tercih ve Tanıtım günleri kapsamında adaylara yönelik düzenlenen “Tercih Buluşmaları” Instagram canlı yayınının konuğu Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan oldu.

Üsküdar Üniversitesi Kurumsal Instagram hesabından gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Kurumsal İletişim Medya PR Birim Yöneticisi - Gazeteci Şaban Özdemir üstlendi.

“Değişen Dünyada Yeni Meslekler ve Kariyer Fırsatları” başlıklı söyleşide adayların meslek seçiminde geleceğin dünyasına göre düşünmelerini tavsiye eden Arıboğan; “Öğrencilerin geleceğin dünyasını da düşünerek hareket etmeleri, dünyayı okumayı öğrenmeleri lazım.” Dedi.

“İnsanlık büyük bir dönüşümle karşı karşıya”

İnsanlığın büyük bir dönüşümle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Arıboğan; “Şu an bütün dünyada konuşulan bir konu var. Pandemi sonrası dünya her kesimin neredeyse ana konusu. Ama insanlık büyük bir dönüşümle karşı karşıya. Endüstri 4.0’dan sonra zaten yeni mesleklerin oluşumunu bekliyorduk ama görüyoruz ki hem hukuk, mühendislik gibi eski mesleklerin yeni versiyonları hem de robot psikologluğu gibi yeni meslekler ortaya çıkacak.” İfadelerini kullandı.

“Adaylar bu yılı kayıp olarak görmesinler”

Pandemi nedeniyle pek çok öğrencinin tercih yapıp yapmama konusunda ikilem yaşadığına değinen Arıboğan; “Bu sene pek çok öğrenci tercih yapmayacağını, mezuna kalacağını söylüyor. Fakat basit bir matematikle baktığımız zaman bu sene tercih yapmayanlar seneye yapacağı için bu sefer önümüzdeki yıl tercihlerde bir yığılma olacak gibi duruyor. Bu sene telafi edilemeyecek bir sene değil. Hatta sıralama açısından bakıldığı zaman avantajlı bir yıl. Öğrenciler bu yılı kayıp olarak görmeyip, şanslarını mutlaka denesinler.” Şeklinde konuştu.

“Dünyayı okumayı öğrenmek lazım”

Arıboğan, meslek seçiminde öğrencilerin geleceğin dünyasına hazırlanmaları gerektiğinin altını çizerek; “Geleceği düşünerek hareket etmek lazım. Her şey matematik veya mühendislik değil. Sosyal bilimlere de ihtiyaç var. Baktığımız zaman veri toplanıyor evet ama veriyi okuyabilecek öğrenciler de lazım. Bunun yanı sıra dünyayı okumayı öğrenmek lazım. Ne iş yaparsanız yapın bunu bilmek şart. Sosyal bilimler temel alanlardır. Bu alanlar yok olmaz ama bu alanları da yenidünyaya uyarlamak lazım. Bu nedenle öğrenciler de sürekli kendilerini yenilemeliler.” Dedi.

“İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ekol bir fakülte”

Üniversite seçiminde ve tercih döneminde adayların hassas davranması gerektiğini vurgulayan Arıboğan; “Üsküdar Üniversitesi olarak yeni düzene çok güzel ayak uydurduğumuzu düşünüyorum. Dünyanın nereden nereye gittiği çok önemli. Biz Oxford ile birlikte Politik Psikoloji Merkezimizi kurduk, sertifikalar verdik.

Bizim öğrencilerimizin Oxford sertifikası var. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü olarak çok büyük alanlarda çok büyük çalışmalara imza attık. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi genelinde de büyük başarılar elde ettik. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ekol bir fakülte. Adayların üniversite seçerken üniversitelerin bu özelliklerini de gözetmelerini tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:10 Ağustos 2020

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.