Prof. Dr. Nevzat Tarhan, toplumdaki psikolojik engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, toplumdaki psikolojik engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.
Üsküdar Üniversitesi Canda Özür Olmaz Platformu Dünya Engelliler Günü kapsamında “Engellilerde Erişelebilirlik ve Ulaşılabilirlik” başlıklı sempozyum düzenledi. Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan 8,5 milyon engelli vatandaşın sorunlarının ele alındığı programda engellilerin canlı performansı ayakta alkışlandı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, toplumdaki psikolojik engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

Üsküdar Üniversitesi bünyesinde yeni oluşturulan Canda Özür

Olmaz Platformu, Dünya Engelliler Günü kapsamında “Engellilerde Erişebilirlik ve Ulaşılabilirlik” sempozyumu düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma engelli ve aileleri de katıldı. Program Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşması ile başladı. Toplumda engellilere karşı yanlış bir algı olduğuna dikkat çeken Tarhan, bu algının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 3 Çeşit engelli var diyen Tarhan, bunların fiziksel, zihinsel ve psikolojik engelliler olduğunu kaydetti. Engelli kişilerin deha adacıkları olduğunu belirten Tarhan, dehaların ortaya çıkarılmasıyla muhteşem sonuçların görüleceğini ifade etti. Tarhan şunları dile getirdi.

“Bir insanın özeline, özrüne ve kutsalına dokunulmamalıdır. Önemli olan iç dünyamızdaki engeli aşmaktır. Baharda Davranış Bilimleri Fikir Festivali düzenleyeceğiz. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. Orada Engelleri aşmada yapay zeka konusunu ele alacağız. Lise öğrencilerinde bu yönde projeler isteyeceğiz. Tarihimize baktığımızda bacağı kırık kuşlar için dahi vakıf kurulmuş. Bugün ise engellilere karşı ön yargılı bir topluma büründük. Bunu üniversitelerle aşmamız gerekiyor. O nedenle bu gibi etkinlikler çok ö

nemli.