TÜRKİYE'YE GELECEKLER
A.A
Bakan Çubukçu, savaşlarda en çok zarar gören kesimlerin başında çocukların geldiğini, bu tür olaylarda çocukların sadece ölümle değil, açlık ve susuzlukla da karşı karşıya kaldığını söyledi.
Birleşmiş Milletler'e (BM) üye tüm ülkelerin, Filistin'deki çocukların yaşadığı "elim durum" karşısında üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Çubukçu, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesine göre, "Taraf devletlerin, her çocuğun temel yaşama hakkına sahip olduğunu kabul ederek, çocuğun hayatta kalması ve gelişmesi için mümkün olan azami çabayı göstermesi gerektiğine" dikkati çekti.
Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 38. maddesinde ise "Silahlı çatışmalarda sivil halkın korunmasına ilişkin uluslararası insani hukuk kuralları tarafından öngörülen yükümlülüklere uygun olarak taraf devletler, silahlı çatışmalardan etkilenen çocuklara koruma ve bakım sağlamak amacıyla mümkün olan her türlü önlemi alırlar" ifadelerinin yer aldığını hatırlatan Bakan Çubukçu, "Çocuklar söz konusu olduğunda tüm dünya gerekli duyarlılığı göstermeli" dedi.
Türkiye'nin Filistin'e insani yardım ulaştırılması konusunda ciddi bir duruş sergilediğini, hükümet olarak "Her şeyden önce insanız" görüşüyle hareket ettiklerini kaydeden Nimet Çubukçu, bu kapsamda Filistin'de kimsesiz kalmış ya da psikolojik travma yaşayan, yardım ve rehabilitasyon desteğine ihtiyaç duyan çocukları Türkiye'ye getirmek için girişimde bulunduklarını anlattı.
Yaklaşık 200 çocuğa geçici ya da daimi bakım hizmeti verebileceklerini bildiren Devlet Bakanı Çubukçu, "İnşallah Filistin tarafından da olumlu bir yaklaşım olur ve bu çocuklarımızı en iyi şekilde kendi çocuklarımız gibi bakıp büyütürüz" dedi.
Paylaş