ZEYTİNYAĞI KANSER DÜŞMANI
Formsante
Zeytinyağı; birçok antioksidantı içermesi ve kalbimizin dostu olması açısından sağlığımız yönünden çok önemli.
Yağların Vücudumuz İçin Görevleri
1- Yağlar yaşamımız için çok önemli bir besindir ve başlıca enerji kaynağıdır.
2- Yağda eriyen A, E, D, K vitaminlerinin emilmesi için gereklidir.
3- Hücresel yapılar ve hücre içi organellerin aktivitelerini sürdürmesi için gereklidir.
4- Vücut ısısını dengeler ve dış etkenlerden korur.
5- Yemeklere lezzet verir.
Yağların Dengesiz Tüketimi Sağlığımızı Olumsuz Etkiler
1- Damar hastalıklarına
2- Beyin kanaması ve felce, ani ölümlere
3- Bazı kanser çeşitlerine
4- Aşırı şişmanlığa
5- Altta şişmanlığın yattığı birçok metabolik hastalığa neden olmaktadır.
En yeni araştırmalar, tüketilen yağ türünün hücreler üzerinde çok güçlü bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Hücreler düzeyindeki biyolojik faaliyetler, o hücrelere ulaşan yağların niteliğine göre bir hastalık oluşmasını cesaretlendirmekte veya önünü kesmektedir. Bunun anlamı tüketilen yağ türünün genel sağlığımız için öneminin büyük olmasıdır.
ZEYTİNYAĞI KALP SAĞLIĞININ DOSTUDUR
Yeni bulgulara göre bütün yağlar hücrelerde karmaşık bir seri biyo-kimyasal oluşumu harekete geçirmektedir. Bunu sonucunda hücrelere pek çok mesaj gönderilmektedir. Bu mesajlardan bazıları bağışıklık sistemini olumlu veya olumsuz etkilemekte; iltihaplara, kan pıhtılarına, damarların sıkışmasına, ağrılara ve kötü huylu tümörlerin gelişmesine neden olabilmektedir. Buna karşın diğer bazı mesajlar ise kan pıhtılarını dağıtmakta, ağrıları kesmekte veya kanserli hücreleri dumura uğratmaktadır.
Zeytinyağı, toplam ve LDL kolesterolünü düşürmek suretiyle bitkisel yağlarla aynı işlevi görmektedir. Ancak HDL kolesterolünü düşürmemektedir. Üstelik fazla tüketilen çoklu doymamış yağ asitleri içeren bitkisel yağlar bağışıklık sistemini zayıflatmakta ve kanser riskini artırmaktadır.
Zeytinyağının diğer önemli özelliği kötü LDL kolesterolünün damarları tahrip etme gücünü azaltmasıdır. Çoklu doymamış yağ asitleri içeren bitkisel sıvı yağların alımının artması, serbest radikallerin oluşumunu artırır. Bunlar da LDL kolesterolünün oksidasyonunu hızlandırır.
Paylaş