ARTIK ÇOCUKLAR DAHA MUTLU
A.A
Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yetiştirme yurdunda kalan çocuklara yönelik başlatılan "Çocuk Evi Projesi" çerçevesinde, altışarlı gruplar halinde evlere yerleştirilen 12-13 yaş grubundaki kız ve erkek öğrencilerin daha mutlu ve uyumlu oldukları bildirildi.
Evlere yerleştirilen 12-13 yaş grubundaki kız çocukları, evlerinde iftar yemeği verdi. Yemeğe, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altunay, Müdür Yardımcısı Melek Gök ve Aile Danışmanı Psikiyatr Arife Günbey katıldı.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Altunay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şubat 2009'da uygulamaya konulan proje kapsamında her evde altışar çocuğun oturduğunu ve toplam 6 ev açıldığını söyledi.
Bu evlerin 5'inin kızlara, 1'inin de erkeklere ayrıldığını belirten Altunay, evlerde kalan çocukların yanında 3 anne-bakıcı ve 1 sorumlu bulunduğunu bildirdi.
Mahmut Altunay, çocukların ev ortamında kendilerini daha iyi gösterdiğini ve bundan memnun kaldıklarını ifade etti.
Yuva ve yurtlardaki çocukların evlere yerleştirilmesindeki amacın, onlara çevre bilincini aşılamak olduğunu belirten Altunay, bu sayede çocukların sorumluluk bilincinin geliştiğini bildirdi.
Bu sistemle çocukların hayata bakış açılarının da değiştiğine değinen Altunay, "Çocuk yuvası ve yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerin sosyal hayata daha iyi adapte olabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Evi Projesi, çocukların yüzünü güldürdü, onlara pozitif enerji verdi. Şimdi onlar daha mutlu" dedi.
Altunay, projenin giderlerinin Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünce karşılandığını, ayrıca İl Özel İdaresinin de katkısı olduğunu kaydetti.
"ARTIK HIRÇIN DEĞİLİZ"
Çocuk Evi Projesi'ne katılan 12 yaşındaki Narin Y, projenin sadece yaşam standartlarınını değil, hayata bakış açılarını da değiştirdiğini söyledi.
Narin Y, şöyle devam etti:
"Bizim için gösterilen hizmette bir değişiklik yok. Ancak bizim gösterilen hizmeti alma imkanlarımız genişledi. Yurtta kaldığımız zamanlarda biraz daha hırçındık. Örneğin ben birçok arkadaşımla tartışırdım. Bu belki bulunduğumuz ortamın psikolojisinden, belki de hırçın olan başka arkadaşlarımızın etkisinden kaynaklanıyordu. Ancak ev ortamına girdiğimizde her şey değişti. Arkadaşlarımı burada daha yakından tanıma imkanı buluyorum. Samimiyet oluşturduk kendi aramızda ve üzerimizden hırçınlık tavrını attık. Çocuk Evi'nin açılmasıyla özlemini duyduğumuz aile ortamını yaşıyoruz. Komşularımızla geçinmeyi öğrendik. Olumlu özelliklerimizi bu ortamda daha iyi keşfetmeyi öğrendik. Yuvada ve yurtta kalan her çocuk bir gün bu evde kalsa, eminim daha uyumlu olacaktır."
Paylaş