'Sesleriniz Sesimiz, Gücünüz Geleceğimiz'

Üsküdar Üniversitesi ve Haydi Tut Elimi Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "Sesleriniz Sesimiz, Gücünüz Geleceğimiz Projesi" kapsamında düzenlenen etkinliğin konuğu Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dı.

 

Merkez Kampüs Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, müzik kulübünün mini konseriyle başladı. Açılış konuşmasını Haydi Tut Elimi Derneği Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dr. Nebiye Yaşar'ın yaptığı etkinliğe katılım yoğun oldu.

'Sesleriniz Sesimiz, Gücünüz Geleceğimiz'Dr. Nebiye Yaşar'ın proje hakkında genel bilgiler verdiği açılış konuşmanın ardından Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı, özel bir sunum yaptı.

Atlı, başarılı olmanın ilk önce kendini tanımak ile başladığını sonrasında ise vizyon, misyon ve değerlerle devam ettiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı, sunumun ardından Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile “Kişinin Kendini Tanıması” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi ve bu söyleşinin moderatörlüğünü yaptı.

ESKİ SORULARA YENİ CEVAPLAR GEREKİYOR

Prof. Dr. Nevzat Tarhan kişinin kendini tanımasının, bu enerji düzenindeki yerini algılamasını ancak soru sorarak bulabileceğini, bu eski sorulara ise artık yeni cevaplar gerektiğini, verilen her cevabı bilimsel nitelikle desteklemek gerektiğini söyledi.


Tarhan; “Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Baş başa” kitabından esinlenerek eski sorulara yeni cevaplar verilmesi gerektiğini düşündüğümüz için “Bilinçli Genç Olmak” kitabını kaleme aldık.” dedi.

GÜNÜMÜZDEKİ GENÇLER KONFORMİST

“Aileler çocukları sera çiçeği gibi yetiştiriyor. Aman düşmesin, aman terlemesin, aman, aman… Bu şekilde çocuk yetiştirilmeyeceğini söyleyen Tarhan; “Bunun sonucunda bir iş yaparken gençlerimizin yorulmak istememesi, hemen olumlu sonuca ulaşmayı talep etmesi bunlar olurken de hiçbir zorluk çekmemesi düşüncesi ile kalkıştıkları için başarısız oluyorlar. Çözüm olarak 3M formülünü öneriyorum; Bir, merak duygusu, insanı harekete geçirir. İki, mantıklı olmak; çalışırken iki ayağımızın havada olmaması. Üç, motivasyon; her zaman umutlu olmak." dedi.


Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:03 Nisan 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.