Silahlar düşünce gücüyle yönetilecek

İngiliz bilim adamları, beyin araştırmalarının yaratacağı muhtemel tehlikelere karşı uyardı. Silahların düşünce gücüyle yönetilmesine çok az kaldı.

İngiliz bilim adamları, beyin araştırmalarının yaratacağı muhtemel tehlikelere karşı uyardı. Silahların düşünce gücüyle yönetilmesine çok az kaldı.

Haber3Royal Society'den yapılan açıklamada, bu araştırmalar sayesinde çok da  uzak olmayan bir zamanda, insansız hareket edebilen uçak ve diğer silah  sistemlerinin düşünce gücüyle yönetilebileceğine dikkati çekildi. Bilim adamlarını, özellikle askeri teknoloji açısından bakıldığında, elde  edilen sonuçların kullanımında dikkatli olunması konusunda uyaran Royal Society,  hem hükümet hem uluslararası toplumun, ancak bilim adamlarının da bu  araştırmaların aslında yararlı sonuçlarının zarara ve tehlikeye dönüşmemesini  sağlamak durumunda olduğunu bildirdi.

BEYİNLE İLGİLİ HER ŞEY TIKLAYIN...

Nöroloji biliminin, insanlığa büyük fayda sağlama potansiyeli olduğunu  belirten, Royal Society'de konuyla ilgili çalışma grubunun başkanı Prof. Rod  Flower, bu alandaki araştırmalar sayesinde tıbbın her geçen gün Parkinson,  epilepsi veya bağımlılık gibi hastalıkların tedavisinde bir adım daha ileri  gittiğini ifade etti. Flower, ancak insan beyninin her geçen gün biraz daha iyi anlaşılmasının,  çok sayıda riski de beraber getirdiğini söyledi. Beyni etkileyerek felçli hastaların sadece düşünme gücüyle el veya ayak  protezlerini ya da bir bilgisayarı kullanmalarının başarıldığını hatırlatan  Flower, aynı tekniğin askeri operasyonlarda da kullanılabileceğini belirtti. Kimyasal silahların insanları öldürmeye değil, beyinlerini bir süre felç  etmeye programlanabileceğini kaydeden Flower, ancak bunun daha sonra yol açacağı  etkilerinin bilinmediğini söyledi. Flower, bu tarz kimyasalların kitlesel olaylarda ya da suçluların  takibinde kullanılmasıyla ilgili deneyler yapıldığını bildirdi. Bu gelişmelerin, sayısız etik tartışmayı da beraberinde getirdiğini ifade  eden Flower, birçok noktada bu konu ile ilgili uluslararası hukuk kurallarının  bulunmadığına dikkati çekti. Hükümetlerin araştırmalarını şeffaf yapması gerektiğini söyleyen Flower,  bilim adamlarının da her zaman, araştırmalarının insanlığın yararına olabileceği  gibi zararına da kullanılabileceğinin bilincinde olması gerektiğini belirtti. REUTERS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Şubat 2012Yayınlanma Tarihi:10 Şubat 2012

© 2025e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.