Teknoloji ayağınızın altında!

Yeni piyasaya sürülecek olan akıllı ayakkabı tabanları, bir tuş ile ayaklarınızı ısıtıyor, adımları ve yakılan kaloriyi sayabiliyor.

Yeni piyasaya sürülecek olan akıllı ayakkabı tabanları, bir tuş ile ayaklarınızı ısıtıyor, adımları ve yakılan kaloriyi sayabiliyor.

teknolojiayakabiBir USB kablosu yardımıyla şarj edilen tabanlar, tüm ayakkabılara kolayca uyum sağlıyor. Akıllı telefonlara yüklenecek olan bir uygulamayla tabanın tüm işlemleri kontrol edilebiliyor. Ayakların derecesini gösteren uygulamadan ısıtma özelliği açılıp kapatılabiliyor. Fransa merkezli Digitsole firması tarafından piyasaya sürülecek olan tabanların fiyatı 99 dolar. HEMEN YÜRÜMEYE BAŞLAMAK İÇİN 10 NEDEN Neden yürüyüş yapmaya başlamalısınız? Her gün 30 ile 60 dakika arasında yürümek; vücudunuz, zihniniz ve ruhunuz için yapabileceğiniz en yararlı şeylerden biridir. Üstelik yapabileceğiniz en ucuz spordur. Hatta bazı araştırmalar her gün 30 dakika yürümenin depresyonun etkisini bile azaltmada etkili olabileceğini belirtiyor. Fizik Tedavi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, yürüyüşe başlamak için 10 nedeni açıkladı: YÜRÜYÜŞ YAPANLAR DAHA UZUN YAŞAR 8000 erkekte yapılan ‘Honolulu Kalp Çalışması’nda’ günde 2 mil yürüyen kişilerde ölüm riskinin neredeyse yarıya düştüğü bulunmuştur. Diğer çalışmalarda da benzer sonuçlar bulunmuştur. Eğer yürümeye devam ederseniz, daha uzun ve daha sağlıklı yaşama şansınızı artırırsınız. YÜRÜYÜŞ KİLO ALMAYI ÖNLER Colorado Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi, İnsan Beslenmesi Merkezi’nden Dr. James O. Hill tarafından yapılan bir çalışma; "Eğer günlük aktivitelerinize günde 2000 adım daha eklerseniz, bir daha hiç kilo almayabilirsiniz" diyor. Kilo vermek için daha fazla adım atmalısınız. KİLOLARINIZDAN YÜRÜYEREK KURTULABİLİRSİNİZ Yürüyüş gibi egzersizler kilo verme programlarının önemli bir parçasıdır. Ama yine de kilo vermek için ne kadar yediğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Yürümek kaslarınızı kuvvetlendirmeyi, yağları yakmayı ve metabolizmanızı hızlandırmayı sağlar. Uzun sürede ve başarılı bir şekilde kilo veren kişilerin hemen hemen tamamı yürüyüş programı ya da diğer egzersiz programlarını takip etmişlerdir. YÜRÜYÜŞ KANSER RİSKİNİ AZALTIR Çalışmalar göstermiştir ki; egzersiz ve yürüyüş, meme ve kolon kanseri riskini azaltmaktadır. Yürüyüş aynı zamanda devam eden kanser tedavisi için yararlıdır, iyileşme ve hayatta kalma oranını artırır.

YÜRÜYÜŞ KALP HASTALIKLARI VE İNME RİSKİNİ AZALTIR

Kalp hastalıkları ve inme, hem kadınlarda hem de erkeklerde en yüksek ölüm nedenidir. Bu riski günde 30 ile 60 dakika yürüyerek yarıya indirebilirsiniz. Kanınızın akmasını sağlayın!

YÜRÜYÜŞ DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Ayağa kalkın ve günde en az 30 dakika yürüyün, böylece tip 2 diyabeti önleyin. Pittsburgh Üniversitesi Halk Sağlığı tarafından yapılan bir çalışmada, günde 30 dakika yürümenin fazla kilolu kişilerdeki diyabet riskinin, kilolu olmayan kişilerle aynı olduğu bulunmuştur. Yürümek aynı zamanda diyabetli kişilerde kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olur.

YÜRÜMEK ZİHİN GÜCÜNÜZÜ ARTIRIR

The National Council on Aging tarafından yapılan bir çalışmada, günde 45 dakika yürümenin 60 yaş üstündeki kişilerde düşünme yeteneğinde artış sağladığı bulunmuştur. Katılımcılar yürüyüşe 15 dakika olarak başladılar ve ardından zamanı ve hızı geliştirdiler. Bu yürüyüş programını uygulayan kişilerin de aynı şekilde mental olarak keskinleştiği sonucu bulunmuştur. YÜRÜMEK MODU GELİŞTİRİR VE STRESİ AZALTIR Yürüyüş ve diğer egzersizler vücudun doğal mutluluk hormonu olan endorfin salınımını sağlar. Birçok insan modlarındaki değişimi fark etmişlerdir. The Annals of Behavioral Medicine’da 1999 yılında yayınlanan bir çalışma; yürüyen ve diğer kolay egzersiz programlarını uygulayan üniversite öğrencilerinin tembellere ya da gayretlice egzersiz yapan kişilere göre daha az stresli olduğunu göstermiştir. YÜRÜMEK EREKTİL PROBLEMLERİ ÖNLER Günde 2 mil yürümek erkekler için, ileride olabilecek orta yaş iktidarsızlığı riskini azaltır. YÜRÜMEYE BAŞLAMAK KOLAYDIR Bütün ihtiyacınız olan bir çift rahat ayakkabı ve kendinizi kapıdan dışarıya atmak ya da koşu bandına çıkmak. Yürüyüşün etkilerini günde birçok kez kısa yürüyüşler yaparak ya da günde bir kez uzun bir yürüyüş yaparak görebilirsiniz. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:06 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.