Stanford Üniversitesi ile güçler birleşti

Uluslararası projeler içinde yer alan ve pek çok araştırmanın Türkiye temsilciliğini yürüten Üsküdar Üniversitesi ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, bu çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

ABD – Kaliforniya Stanford Üniversitesi ile yapılan bilimsel iş birliği ile farklı alanlarda ortak çalışmalar yürütülecek. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Metin The Adamson Brain Stimulation Laboratory – Adamson Beyin Uyarım Laboratuvarı araştırmacıları listesine dahil oldu.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ile Stanford Üniversitesinde kurulan The Adamson Brain Stimulation Laboratory /Adamson Beyin Uyarım Laboratuvarı arasında bilimsel iş birliği yapıldı.

Üsküdar’dan üç isim de artık listede

Stanford Üniversitesinde Prof. Dr. Maheen M. Adamson tarafından kurulan The Adamson Brain Stimulation Laboratory/Adamson Beyin Uyarım Laboratuvarı; Harvard Üniversitesi başta olmak üzere dünyanın saygın üniversitelerindeki araştırmacılarla ortak çalışmalar yürüterek tedaviye yönelik pek çok projeye imza atıyor.

Üsküdar Üniversitesi ve Stanford Üniversitesinin bilimsel iş birliği kapsamında The Adamson Brain Stimulation Laboratory – Adamson Beyin Uyarım Laboratuvarı araştırmacıları listesine Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel ve Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Metin de dahil oldu.

Uluslararası iş birlikleri devam edecek

Stanford Üniversitesi ile gerçekleşen bilimsel iş birliğinin üniversite ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi için akademik olarak büyük bir önem taşıdığını ifade eden Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Stanford Üniversitesi Adamson Beyin Uyarım Laboratuvarı dünyanın önde gelen üniversiteleri ve araştırmacıları ile iş birliği içinde çalışmalarını yürütüyor. Bu önemli araştırmacıların arasında yer almamız bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bilim insanlarımızın uluslararası yürütülen araştırmalara çok değerli katkıları olacağına inanıyorum. Üsküdar Üniversitesi bugüne kadar bilimsel çalışmaları ile dikkat çeken bir yükseköğretim kurumu oldu. ABD eski Başkanı Obama’nın başlattığı The BRAIN Initiative - Beyin İnisiyatifi gibi uluslararası pek çok projenin içinde Türkiye’den tek üniversite olarak yer alıyoruz. Stanford Üniversitesi ile gerçekleşecek bilimsel işbirliği kapsamında yine Türkiye’den ilk ve tek üniversitesi olarak yer aldık, birlikte çok değerli projelere imza atacağız” dedi.

Yenilikçi tedavi yöntemleri geliştiriliyor

Stanford Üniversitesi The Adamson Brain Stimulation Laboratory/Adamson Beyin Uyarım Laboratuvarı (https://www.abslab.stanford.edu); Travmatik Beyin Hasarı (TBI), Alzheimer hastalığı ve bilişsel yaşlanma ile ilgili altta yatan faktörleri ortaya çıkarmak ve bu nedenle sorun yaşayan bireylerin yaşamlarını iyileştirmek için yenilikçi tedaviler geliştirme üzerine çalışmalar yürütüyor.

Bireylerde oluşan karmaşık sorunları çözmek amacıyla, nörolojik ve psikiyatrik problemleri olan hastalarda bilişsel düşüş, ağrı, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, yorgunluk, uyku, kaygı gibi alanları nörogörüntüleme, nöromodülasyon ve proteomic gibi ileri teknoloji yöntemlerini kullanarak incelemelerde bulunarak, yenilikçi tedavi yöntemleri üzerinde çalışıyor.
Stanford Üniversitesi The Adamson Brain Stimulation Laboratory/Adamson Beyin Uyarım Laboratuvarı, Travmatik Beyin Hasarı (TBI) ile gaziler ve sivillere yenilikçi tedaviler sunma konusunda öncülük ediyor. Bu yürütülen araştırmalar kapsamında üç fon ödülü alan merkez iki FDA Araştırma Cihazı Muafiyeti (IDEs)’ne de sahip. Silikon Vadisi ve Stanford Tıp Okulu ile ortak yürüttüğü çalışmaları da bulunuyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Nisan 2020

© 2025e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.