Yemek için mi yaşıyor, yaşamak için mi yiyoruz?

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Kulübü “Yemek İçin Mi Yaşıyor, Yaşamak İçin Mi Yiyoruz” başlıklı bir konferans gerçekleştirdi.

 

Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Sinan Canan katıldı. Canan, sürekli aynı türde, düzensiz ve fazla beslenmenin kişiyi yemek için yaşamaya yönlendirdiğini söyledi.Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencileri düzenledikleri etkinlikle önemli bir konuya dikkat çekti.

Yemek için mi yaşıyor, yaşamak için mi yiyoruz?“Yemek İçin Mi Yaşıyor, Yaşamak İçin Mi Yiyoruz” başlıklı bir konferans gerçekleştirdi. Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan konuşmacı olarak katıldı.

Verdiği birbirinden farklı örneklerle konuya açıklık getiren Canan, “Biz çok farklı bir türüz; pençemiz, kalın derilerimiz yok sadece bizi milyonlarca yıllık süreçten buralara getiren ve bütün canlılardan ayıran beynimiz var!” dedi.  

Beynimizde ‘dopamin’ denen bir hormon var diyen Canan, bu hormonun kişinin hoşuna giden bir şey olduğunda ‘bi daha’ dediğini söyledi. Yemek yerken de kişinin sürekli sevdiği yemekleri istemesinin nedeninin bu hormon olduğunu ifade dene Canan, sürekli aynı türde, düzensiz ve fazla beslenmenin kişiyi yemek için yaşamaya yönelttiğini dile getirdi.

Konuşmasında ömür uzunluğuna da dikkat çeken Canan, “Bol hareket, az ve araklı yemek, olumlu sosyal ilişki, düşük stres” başlıklarının uzun ömür için anahtar kelimeler olduğunu kaydetti.
 
ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:28 Kasım 2016

© 2025e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.