4 yaşındaki oğlum cümle kuramıyor
DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...
CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...
TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...
KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...
ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...
CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..
SORU 4 yaşında oğlum bazı kelimeleri söylemesine rağmen cümle kurmuyor her şeyi anlamıyor aşırı bağırıyor ve ağlıyor. Her dediği olsun istiyor.
CEVAP Erkek çocuklarında konuşmanın kız çocuklarından daha geç olduğuna ilişkin bir görüş vardır ve kısmen doğrudur. Fakat dört yaşını dolduran bir çocuğun cümle kurması beklenir ve gerekir. Yazdıklarınızda önemli bir nokta, oğlunuzun her şeyi anlamamasıdır. Bu durumda oğlunuzun gelişmesinin her yönden tam olarak araştırılması (bedensel gelişme, işitme, zihinsel gelişme gibi) için hem bir çocuk doktoruna, hem de bir çocuk ve ergen psikiyatristine başvurmanız gereklidir. Dediğinin olmasını isteme, ağlama gibi diğer belirtiler bu yaşlarda çocukların çoğunda görülen özelliklerdendir.
SORU Sorum ağabeyimle ilgili. Kendisi 28 yaşında evli ve bir çocuğu var. Sorunu ise hayatında hiç mutlu olmasını bilemeyen, her durumda en kötüyü düşünen yani çok karamsar.
CEVAP Ağabeyinizin durumu büyük olasılıkla kişilik yapısıyla ilgilidir. Obsesif kişilik yapısında olanlarda benzer özellikler görülmekle birlikte, ağabeyinizle ilgili olarak daha ayrıntılı bilgilerin bilinmesi gereklidir. Kendisi ve çevresi de bu durumundan yakınıyorsa, bir psikiyatristle görüşmek durumunu netleştirecektir.
SORU Kitap okurken dikkatim dağılıyor (kişisel gelişim kitapları) ama normal akıcı roman turu kitaplarda olmuyor.
CEVAP Sevdiğimiz işleri yaparken dikkatimizi daha kolay toplar ve daha iyi verir, daha iyi odaklanırız. Sizin belirttiğiniz durum da benzer özellikleri taşıdığı için, bir bozukluk olarak düşünülmesi doğru olmaz.
4 YAŞINDA OĞLUM CÜMLE KURAMIYOR
EVDEN DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİYORUM
EN KÜÇÜK ŞEYİ BİLE SORUN YAPIYORUM
2 YILLIK EVLİYİM, EŞİMDEN ŞÜPHE EDİYORUM
EVLİ BİR ERKEKLE BERABERİM AMA...
SÜREKLİ PANİK HALİNDEYİM
İNSANLARDAN KAÇIYORUM, SÜREKLİ YALNIZ KALMAK İSTİYORUM
KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM
ERKEK ARKADAŞIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR
#
DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM
DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM
DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM
Paylaş